Nieuws

26.05.2021 / Nieuws

Tweede leven voor afgedankte kunststofproducten

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Ook de industrie krijgt een deel van de verantwoordelijkheid. Zo wordt onder meer verwacht dat productiebedrijven inspanningen doen om hun ecologische voetafdruk te verlagen. De overstap van prime spuitgietkorrels naar een recyclaat is een grote stap in de goede richting.

Oude kunststofproducten zijn geen afval voor Q Plastics. Ze doen perfect dienst als grondstof voor nieuwe toepassingen. De brede waaier aan recycleerbare kunststof opent een wereld aan mogelijkheden. We verwerken onder meer:

  • kunststof pallets en boxen
  • afgedankte producten van particulieren
  • eco-producten uit de wegenbouw

Cradle-to-cradle

Gerecycleerde granulaten maken het niet enkel mogelijk om kunststof een nieuw leven te geven, het laat zelfs toe om binnen een echt cradle-to-cradle systeem te werken. Zo worden oude drankbakken bijvoorbeeld vermaald en vormt het maalgoed de basis voor nieuwe drankbakken. Of kunststof paletten ondergaan in enkele stappen een transformatie tot gloednieuwe exemplaren.

Cradle-to-cradle is natuurlijk geen must. Met gerecycleerde grondstoffen voor je spuitgiettoepassingen ga je sowieso volop voor duurzaam ondernemen.

Q Plastics begeleidt je graag voor een vlotte overstap.

Deel

Gelijkaardig nieuws

Mix op maat van uitdagende eisenlijst

De perfecte granulatenmix voor jouw toepassing is specialistenwerk. Voor een producent van wegwerp dienbladen maakte Q Plastics een gepersonaliseerde samenstelling, […]

Van trial-and-error naar trial-and-success

Trial-and-error is een gekend ontwikkelingsproces in de vertaalslag van prime materialen naar recyclagegrondstoffen. Bij Q Plastics zetten we dit graag […]