Nieuws

27.05.2021 / Nieuws

Mix op maat van uitdagende eisenlijst

De perfecte granulatenmix voor jouw toepassing is specialistenwerk. Voor een producent van wegwerp dienbladen maakte Q Plastics een gepersonaliseerde samenstelling, die elke nood van je productie en de wensen van je klant afvinkt.

Elk product of toepassing heeft zijn eigen technische eisen. Tegelijk wil je als producent ook een economisch interessant proces waarborgen. Beide aspecten combineerden zich hier in een uitgebreide en complexe checklist. Naast een maximale kostprijs van €0,4/tray moesten ook technische vereisten als impact en E-modulus gegarandeerd zijn.

Gepaste blend met additieven

Dat de dienbladen zwart zijn, leverde een voordeel op. Het maakte de zoektocht naar een gepaste blend gemakkelijker. Q Plastics doorliep een testproces, met toevoeging van additieven om het materiaal de nodige eigenschappen te geven. De geschikte mix bestaat uit:

  • een basismix van PP/HDPE maalgoed
  • impact modifier
  • een aandeel PP met een hogere MFI

Bij het zoeken naar de gepaste blend kan Q Plastics steeds de nodige additieven toevoegen, om aan al je eisen te voldoen. Denk onder meer aan anti-oxidanten, uv-stabilisatoren, vulstoffen of impact modifiers.

Ook de ideale maalgoedmix voor jouw toepassing? Q Plastics begeleidt je graag.

Deel

Gelijkaardig nieuws

Van trial-and-error naar trial-and-success

Trial-and-error is een gekend ontwikkelingsproces in de vertaalslag van prime materialen naar recyclagegrondstoffen. Bij Q Plastics zetten we dit graag […]

Tweede leven voor afgedankte kunststofproducten

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Ook de industrie krijgt een deel van de verantwoordelijkheid. Zo wordt onder meer verwacht dat […]